0000-00-00 00:00:00

AGÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Burak Samet Varel, Mustafa Ergut, Alperen Yılmaz ve Vedat Ayaz, danışman hocaları Dr. Burak Kolukısa ile birlikte hazırladıkları "Akıllı Wi-Fi Optimizasyon" projesi ile TEKNOFEST’e katıldı. Projeleri, yarışmanın finaline kaldı ve Ağustos-Eylül aylarında düzenlenecek yarışmaya katılacaklar.

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması, ev içerisinde kullanılan akıllı cihazların ve internet içeriklerinin olağanüstü artması nedeniyle internet erişimi için kullanılan Wi-Fi teknolojisinin performansını artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Yarışma kapsamında LIDAR sensörler kullanılarak kapalı alan haritalama yapılması ve elde edilen veriye göre CPE’lerin (Customer Premises Equipment) ev içerisinde en optimum yerde konumlandırılması hedeflenmektedir.

Proje Yöneticisi Vedat Ayaz, bu yarışmanın Türkiye'de Turkcell destekli TEKNOFEST'teki ilk yarışma olduğunu ve ekip için büyük önem taşıdığını belirtti. Ayaz, "Bölümümüzden Dr. Burak Kolukısa hocamıza bu yarışmada yer almamız için verdiği destekten dolayı tüm ekip arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim" dedi.